Krister Stub Jørgensens profil

Jeg har været i branchen som professionel i 30 år og inden da 4 år på den lokale tv station i Roskilde,

Jeg har været draget af tv branchen hele mit liv, den interesse fik jeg, fordi min far har været ansat som teknisk koordinator i DR lige siden jeg blev født.

Det var en simpel ildebrand i min hjemby, som senere viste sig at være påsat, der satte gang i drømmene og fik mig til at ringe til den lokale tv station for at høre om de kunne bruge billederne.

Det kunne de og jeg fik derved lov til at være frivillig fra jeg var 11 år gammel. Som 16 årig skulle jeg forfølge min drøm og søgte en elev plads på Nordisk film, men den daværende,

tekniske chef havde brug for en rigtig dygtig “kamera mand” så jeg tog springet og blev, det man i dag kalder autodidakt. Med en masse kurser og en masse erfaring fra tidligere,

kunne jeg derved, nærmest stå i mesterlære og lære alt det jeg ikke lige vidste fra min tid på lokal tv stationen.

I 1994 efter godt 1500 lykkehjul, 130 Elevatorer og en masse OB produktioner, havde jeg lyst til at prøve freelance livet og sagde derved, min faste stilling op på Nordisk film.

I dag når jeg tænker tilbage på det, så har jeg ikke fortrudt det et sekund. Jeg elsker at være min egen og derved tilpasse tiden og arbejdet selv, med de bekymringer der nu måtte høre med når man er selvstændig.

Jeg har som skrevet tidligere lavet rigtig mange spændende opgaver i gennem tiden og nedenstående er en meget lille del af hvad jeg har været rodet ind i siden ildebranden i 1985 startede det hele.

 

Af opgaver som jeg har været med til at løse igennem årene, kan nævnes ESC2014 i Danmark, ESC17 i Ukraine. OL studie i RIO for DR 2016

Statsminister Lars Løkkes nytårs tale 1. januar 2011, X-factor Live studie delen og efp i 11 sæsoner, Dansk melodi grand prix, Talent både på DR & nu på TV2 Danmark,

Voice Danmarks største stemme og lidt fra den ældre tid, EM i håndbold for kvinder 2002, UEFA cup finale mellem Arsenal & Galatasaray i Parken år 2000 og samme år OL i Sydney.

Ovenstående er bare et lille udpluk af hvad der er blevet løst af opgaver igennem tiden.

Jeg er ligeledes fast tilknyttet som fotograf & operatør på Charlie9 Helicopters som blandt andet betjener TV2 News. Jeg kan betjene Rail systemer, Techno kraner/Moviebird kraner, men arbejder aldrig alene, på selvsamme kraner.

I 2018 har jeg startet et overvågnings firma sammen med en kompagnon og som vi driver som en selvstændig virksomhed under navnet Bifree Sikkerhed ApS.

Det er en virksomhed, hvor jeg kan bruge mine færdigheder fra den fotografiske del af mit arbejde gennem de sidste 30 år. 

Overvågnings branchen er i rivende udvikling og det vil  giver derfor god mening ikke at have “alle æggene i samme kurv” ved kun at satse på tv delen.

I 2020 er der jo opstået en ekstra ordinær situation, som ingen havde kunnet forudse, eller i hvert fald ikke omfanget af den pandemi, som lige pludselig slog ned som et lyn fra en klar himmel i foråret og som lukkede stort set ned, for alt der havde med mit erhverv at gøre.

Man rammes økonomisk og i den grad også på sin stolthed over at se, at ens firma, måske ender med at smuldre mellem fingrene på en, hvis ned lukningen endte med at vare så lang tid som først antaget.

Men sådan er det jo ikke helt gået endnu, for da vi kun er i starten af Juli hvor dette er skrevet, så er det nok for tidligt at sige hvad ned lukningen af DK har betydet for mange af mine kollegaer og jeg.

Kun tiden vil vise hvem der klare sig igennem så en intens krise og hvem der ikke gør.

Men ned lukningen har da i  den grad fået mig til at tænke over, hvad livet skal bruges til fremover.